fredag 26 augusti 2016


Hej alla elever och föräldrar.

Nu har vi haft igång vårt fina kök sedan 4 april. Vi är tre personer som arbetar i köket och vi är alla utbildade kockar.
Nu tänkte jag berätta lite om vår verksamhet:
Vi tillagar ca 430 portioner varje dag.
Minst 75% är tillagat från grunden.
Ca 30% är ekologiskt.
Ca 20% när/lokalproducerat
Våra lokala leverantörer är Bjursunds slakteri, Kulls, Gyllenbagaren och Östgöta trädgårdhall
Vi serverar MSC märkt fisk vilket innebär att vi har en miljömärkning av vildfångad fisk.
Målet är att haven ska vara fulla med liv.

Vi har börjat skriva vår egen matsedel, den kan ni hitta om ni laddar ner appen skolmaten.
Vi brinner för att laga god vällagad mat som alla vill äta!


Hälsningar Jaana kökschef, Niklas och Andreas kockar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar